Criteo Performansı İçin Google Analytics Gösterge Tablosu

Posted by Ömer Burak |19 Haz 16 | 1 comments

Criteo Performansı İçin Google Analytics Gösterge Tablosu

Doğru ürünü, doğru zamanda, doğru kullanıcıya gösterme teknolojik ilkesini benimseyen Criteo, retargeting alanında en başarılı reklam şirketlerinden biri. Fransa menşeli firma 2012’de Türkiye pazarına girdikten sonra 2015’te İstanbul’a ofisini açmasıyla birçok marka Criteo üzerinden reklam vermeye başladı.

Criteo, kendi paneli üzerinden kimi istatistikleri verse de bu bazen yetersiz kalabiliyor. Bu rakamlara Google Analytics üzerinden daha detaylı bakılması, biz Dijital Pazarlamacılar için oldukça önemli.

Google Analytics Çözümler Galerisi’nde paylaştığım Criteo Reklam Performansı gösterge tablosuyla (pano) sitenize gelen Criteo verilerini detaylı ve bir arada görebilmektesiniz. (Çözümler galerisi nedir diyorsan, tıkla)

Criteo Performansı için Google Analytics gösterge tablosunda yer alan bilgiler:

  1. Gelir
  2. Yatırım [Harcanan Tutar]
  3. Dönüşümler
  4. Satılan Ürün Adeti
  5. Dönüşüm Başına Maliyet [EBM]
  6. Reklam Harcamalarından Elde Edilen Gelir (ROAS)
  7. Ziyaret Grafiği
  8. Başarılı Sipariş Grafiği
  9. Gelir Grafiği
  10. Maliyet Grafiği
  11. Satılan Ürünler
  12. Bölgelere Göre Satış

google-analytics-gosterge-tablosu

Yukarıdaki  verileri bir arada görmek için yapmanız gereken hazır gösterge tablosunu Analytics hesabınızın içerisine aktarmak.

Criteo Reklam Performansını Anaytics hesabına aktarmak için tıkla.

Gösterge tablosunu hesabınıza aktardınız ancak her şey “sıfır” gözüküyorsa önce yapmamız gerekenler var demektir.

Hangi ürünler satıldı, satılan ürünlerin stok kodları, satış tutarı gibi kimi tabloların çalışabilmesi için Google Analytics E-ticaret İzleme‘yi kurmanız gerekmekte.

Harcanan reklam tutarı, yatırım getirisi, dönüşüm başına maliyet gibi verileri görebilmeniz için de Criteo maliyet verilerinizi Analytics’e aktarmış olmanız gerekmekte. Bunun için de Berkan Bağcı’nın yazdığı Farklı Reklam Kanallarının Maliyetlerini İçe Aktarma başlıklı yazıdan yararlanabilirsiniz.

Yukarıda yazılanları tamamladığınız halde rakamlar gözükmüyorsa ilgili reklamlara tanımladığınız UTM tagını gözden geçirmenizde yarar var. Reklamlardan sitenize giden linklerin UTM tagında standart olarak source= criteo, medium=cpc olarak kullanılmaktadır. Ancak siz bu değerleri farklı girmişseniz widget başlıklarının üzerine geldiğinizde çıkan düzenle işaretine (kalem) tıklayıp “Containing” kısmının karşısına UTM tagında source ve medium kısmına yazdığınız değerleri girmelisiniz.

İçe aktardığınız Analytics gösterge tablosunda her şey sorunsuz çalışıyorsa tebrikler! Artık verileri daha derli toplu bir arada inceleyebilir, Criteo aylık raporlanızı daha kolayca hazırlayabilirsiniz.


1 Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir